Miyabi - Black-5000 MCD 67 Santokukniv 18 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Santokukniv i serien Black-5000 MCD 67 från Miyabi. Santokukniven är en smidig kniv med högt blad och rundat knivbladsslut som är väl lämpad för att hacka grönsaker och skära mindre köttråvaror.

"Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet.Knivarna i Miyabis serie Black-5000 MCD 67 har en kärna av senaste teknologin MC66 Micro Carbide pulverstål, Cryodur®-härdat till en hårdhet av ca 66 HRC, täckt med 132 lager rostfritt stål i vacker matt damaskdesign. Slipvinkel 19° slipat enligt Honbazukemetoden.

Traditionellt japanskt D-format handtag av svart lönn. Livstidsgaranti på material och produktionsfel.

Japanska knivar från andra varumärken

G.R.Y.M - Damascus Santukokniv 17 cm

Japanska knivar från G.R.Y.M

Här har vi samlat Japanska knivar från G.R.Y.M.
Skeppshult - Damascus Santukokniv 17 cm

Japanska knivar från Skeppshult

Utforska allt inom Japanska knivar från Skeppshult.

Se gärna också

Satake - Kuro Sakata Hackkniv 14 cm

Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design. Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui. Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge. En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Matleverans24 2024