Miyabi - Artisan 6000MCT Santokukniv 14 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv, Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör kniven mycket allsidig.Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar.

Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel.

Japanska knivar från andra varumärken

G.R.Y.M - Damascus Santukokniv 17 cm

Japanska knivar från G.R.Y.M

Här har vi samlat Japanska knivar från G.R.Y.M.
Skeppshult - Damascus Santukokniv 17 cm

Japanska knivar från Skeppshult

Utforska allt inom Japanska knivar från Skeppshult.

Se gärna också

Satake - Kuro Santoku 18 cm

Kuro Santoku är en grovt hamrad handsmidd kniv som passar utmärkt för att skära fisk, kött och grönsaker. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivbladet är tillverkat av VG-10-stål som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 58 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.

Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.

En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Matleverans24 2024