Dorre

Ria Redskapsställ Akacia 19 cm

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Redskapsställ i akaciaträ som rymmer stekspadar, slevar och andra redskap du behöver ha nära till hands vid spisen.


Beställ Ria Redskapsställ Akacia 19 cm på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Ria Redskapsställ Akacia 19 cm inom kategorin Förvaring matlagning.

Kategori: Förvaring matlagning
Artikelnummer: 112055
Visa fler

Från kunskapsbanken

Maria

Maria är ett kvinnonamn, och en grekisk eller latinsk form av det ursprungliga arameiska namnet Mariam, (hebreiska Mirjam, arabiska Maryam). En finsk form av namnet är Marja, och likaså smekformerna Maj och Maja. Den engelska formen av namnet är Mary, den franska är Marie. I framför allt katolska länder är Maria/Marie också vanligt namn på män, oftast sammansatt som sista delen av ett dubbelnamn (jämför Marie-José Pérec med Jean-Marie Le Pen). Före reformationen i Sverige gavs inga flickor namnet Maria av religiösa skäl. Därefter blev det desto vanligare, och namnet är idag ett av de allra vanligaste kvinnonamnen i Sverige. Det är överhuvudtaget i sina olika former den kristna världens vanligaste kvinnonamn. Maria var den 31 december 2006 Sveriges vanligaste kvinnonamn och bars av 444 908 personer, varav 81 849 personer hade det som tilltalsnamn. År 2003 fick 4 340 flickor namnet, varav 159 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 28 februari (sedan början av 1800-talet). I Finland den 2 juli.

Boska

Boska (makedonska: Боска) är ett berg i Nordmakedonien. Det ligger i kommunen Opština Dojran, i den sydöstra delen av landet, 130 kilometer sydost om huvudstaden Skopje. Toppen på Boska är 720 meter över havet, eller 249 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 7,9 km.Terrängen runt Boska är huvudsakligen kuperad, men åt sydost är den platt. Den högsta punkten i närheten är Visoka Čuka, 1 811 meter över havet, 17,2 kilometer öster om Boska. Närmaste större samhälle är Strumica, 18,6 kilometer norr om Boska. Omgivningarna runt Boska är en mosaik av jordbruksmark och naturlig växtlighet. Runt Boska är det ganska glesbefolkat, med 23 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den boreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 26 °C, och den kallaste är januari, med 2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 984 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 137 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 32 mm nederbörd.

Holland

Holland eller holländsk kan syfta på: Holland – en vanlig beteckning för landet Nederländerna, ett av de fyra autonoma länderna inom Konungariket Nederländerna bildat 1815 eller föregångare Kungariket Förenade Nederländerna – en monarki i Europa 1815–1839 som bestod av Nederländerna, Belgien och Luxemburg Grevskapet Holland 1018–1581 – ett grevskap i Västeuropa i Tysk-romerska riket och från 1482 en del av Habsburgska Nederländerna Republiken Förenade Nederländerna 1581-1795 – en förbundsrepublik i Västeuropa under tidigmodern tid Bataviska republiken 1795–1806 – en republik efter fransk förebild Kungariket Holland 1806–1810 – en fransk lydstat som skapades av Napoleon I Ockuperat av Frankrike 1810–1815Holland (region) – en region i Nederländerna, sedan 1840 uppdelad i Nordholland och Sydholland. Holland, Indiana – en ort i Indiana i USA Holland, Michigan – en ort i Michigan i USA Holland, Massachusetts – en ort i Massachusetts i USA Holländsk – ofta för något från hela Nederländerna Holländsk – något från Holland (region)