Sidan innehåller annonslänkar

G.R.Y.M - Hammered Allkniv 9 cm

Jämför produkt G.R.Y.M - Hammered Allkniv 9 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten G.R.Y.M - Hammered Allkniv 9 cm i kategorin Skalknivar här hos oss.

Produktinformation

Hammered allkniv från G.R.Y.M. Kniven har ett vackert hamrat blad i blankpolerat stål och ett handtag av Micarta.

Förvara med fördel på en magnetlist i köket. På så sätt blir det en fin inredningsdetalj i ditt kök samtidigt som den håller sig vass längre. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Skalkniv 12 cm -25%

Tamahagane San Kyoto Skalkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Skalkniven är kökets minsta kniv och passar utmärkt bra till att skala frukt och grönt. Lämpar sig även för andra arbeten som kräver precision. Använd antingen i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan för att skära mindre råvaror.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Skalkniv i 63 lager stål
- Längd: 12 cm.
- För precisionsarbeten i köket, t.ex. skala.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC
- Handtag i svart Micarta.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

Produkter från kända varumärken
Mattallrikar

Mattallrikar från Modern House

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Lyngby Porcelain

Se alla produkter
Elvispar

Elvispar från Bosch

Se alla produkter
Serveringsfat

Serveringsfat från Iittala

Se alla produkter