Produkter från Lampskärmar utomhus

5 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Lampskärmar utomhus, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Lampskärmar utomhus. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Lampskärmar utomhus går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Sortera

Lampskärmar utomhus

Hitta produkter inom kategorin Lampskärmar utomhus till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Lampskärmar utomhus.

En lampskärm är en anordning som sätts på en lampa för att sprida, rikta eller avskärma ljuset. Ett äldre ord för lampskärm är Abat-jour som kommer från franskan. Lampskärmens funktion inkluderar att minska risk för skador och obehag, genom att hindra kontakt med den varma glödlampan, men också genom att motverka bländning. Textil, glas, metall och plast är vanliga material men även andra material förekommer. Lampskärmars fästanordningar varierar. Lampskärm med så kallad klo kläms fast direkt på lampan (då den har formen av en glödlampa) medan lampskärm med ring är avsedd för att fästas på lamphållaren mellan dess gängade skärmringar. Vissa äldre typer av belysningsarmatur med textilskärm för hemmamiljö, bordsarmaturer och golvarmaturer, är försedd med en så kallad lyra på vilken lampskärmen vilar. Den konstruktion som en lampskärm av textil bärs upp av kallas stomme. Stommen är på äldre lampskärmar gjord av kraftig ståltråd medan den på nyare lampskärmar ofta är utformad som en cylinder av plastmaterial. Lampskärmar som är till för att ge belysning, stämningsbelysning eller andra effekter, är ofta tillverkade i något halvgenomskinligt material. Lampskärmar för arbetsplatsbelysning skall rikta ljuset och kan även vara tillverkade av metall. Förutom rent estetiska krav måste en tillverkare också ta hänsyn till krav på brandsäkerhet och elsäkerhet.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
PR Home Saigon 7038 Svart 38cm