Zwilling - Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm Stainless

-25%

Beställ Zwilling - Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm Stainless på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Zwilling - Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm Stainless inom kategorin Kockknivar.

Produktinformation

Vacker och högkvalitativ kökskniv från Zwilling designad av knivsmeden Bob Kramer. Zwilling Bob Kramer Damask Euro Stainless Gyutoh Kockkniv 16 cm är en unik kökskniv som kombinerar en vacker estetik med material och utformning av högsta kvalitet.

Vad står då det långa namnet på kniven för?Zwilling Varumärket Zwilling startade sin verksamhet 1731 i tyska Solingen och är idag världsledande när det gäller köksknivar och andra köksprodukter. Kvaliteten och designen håller yttersta världsklass.

Zwilling har dessutom som mål att hela tiden skapa nya innovativa lösningar när det gäller produkter för matlagning. Bob Kramer Bob Kramer är en amerikansk mästerknivmakare som anses göra några av världens bästa köksknivar.

I sin verkstad skapar han lika vackra som högpresterande knivar som har blivit så populära att knivarna numera säljs via auktion när han tillverkat nya knivar.För att flera matlagningsentusiaster ska kunna använda hans knivar har han samarbetat med Zwilling och skapat denna serie vid namn Bob Kramer Euro Stainless eftersom Zwilling delar hans kärlek för att tillverka produkter med kvalitet, design och innovation som ledord.Damask Damask är för att kniven är tillverkad med en speciell tillverkningsteknik som kallas Chevron damask som gör att bladet på varje kniv får sitt eget unika distinkta mönster/ådring.Denna tillverkning går till så att bladet görs först med en kärna av ultrahårt SG2 pulverstål som sedan täckts med 100 lager av två ytterligare rostfria sorters stål med olika hårdhet som ger en otrolig skärpa/hårdhet i bladet. Efter detta får bladet sitt karaktäristiska och unika damask utseende.

Bladet is-härdas sedan med en CRYODUR® process vilket medför exceptionell hållbar skärpa, långvarigt motstånd mot rostangrepp och flexibilitet i stålet.Detta hjälper Zwilling Kramer Kockkniv att behålla sin skärpa under lång tid och ger den en utmärkt balans för precision och noggrannhet.Euro Stainless Euro Stainless är för att kökskniven är influerad av traditionell europeisk design och tillverkat i ett rostfritt material.Gyutoh Gyutoh är japanska för kockkniv och en Gyutoh-kniv är en mångsidig kniv. Den är fantastisk att använda i köket, då kniven skär, hackar och skivar alla sorters råvaror snabbt och enkelt.16 cm 16 cm betyder att knivens blad är 16 cm, vilket gör att kniven är väldigt allround och användbar inom många områden, allt ifrån att skära kött och fisk till mer finhackning av grönsaker och örter.

Hela kniven med handtag är 27,8 cm. Det ergonomiska handtaget är av svart Micarta med en klassisk 3-nits design.

Den har non-slipegenskaper och är helt sömlös och är fuktavvisande. Varje handtag har en karakteristisk Bob Kramer dekor-nit som är handgjord i Bob Kramers verkstad.

Från kunskapsbanken

Bob

Bob, BoB eller BOB kan avse: Bob – en anglosaxisk förkortning av personnamnet Robert Bob (sport) – en vintersport Bob – ett annat namn för snowracer Bob (varumärke) – ett svenskt varumärke för livsmedel Bobfrisyr – en frisyr, se Chalmersspexet Bob – ett spex på högskolan Chalmers Byggare Bob – ett barnprogram BOB (datorspel) – ett TV-spel BOB – flygplatskoden för flygplatsen på Bora Bora, se Bora Bora flygplats BOB – valutakoden för valtan i Bolivia, se boliviano Microsoft Bob – en mjukvaruprodukt B&B – förkortning för en facktidskrift om tecknade serier, se Bild & Bubbla BOB – en väska som fylls med nödvändigheter för att lättare kunna överleva i 72 timmar, se Bug-out bag