Sidan innehåller annonslänkar

Fiskars - Norr Santokukniv 16 cm

Jämför produkt Fiskars - Norr Santokukniv 16 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Fiskars - Norr Santokukniv 16 cm i kategorin Japanska knivar här hos oss.

Produktinformation

Den asiatiska kniven har brett blad som gör den till en bra, allsidig kniv för alla typer av råvaror. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Santokukniv 17,5 cm -47%

Tamahagane San Kyoto Santokukniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter” . De uppgifter kniven är bäst lämpad för är nämligen; att skära, tärna och hacka. Denna japanska knivmodell, Santoku, har många likheter med en klassisk kockkniv, men den har ett något kortare knivblad och har en rundad spets.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Santokukniv i 63 lager stål.
- Längd: 17,5 cm.
- Perfekt för att skära, tärna och hacka.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

Produkter från kända varumärken
Plafonder

Plafonder från Aneta

Se alla produkter
Vinglas

Vinglas från Eva Solo

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Upsala-Ekeby

Se alla produkter
Serveringsbrickor

Serveringsbrickor från Hilke

Se alla produkter