Sidan innehåller annonslänkar

Zalto - Denk'Art Vinglas Bordeaux 76,5 cl 2-pack


Beställ Zalto - Denk'Art Vinglas Bordeaux 76,5 cl 2-pack på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Zalto - Denk'Art Vinglas Bordeaux 76,5 cl 2-pack inom kategorin Vinglas.

Produktinformation

Bordeaux vinglas från österrikiska Zalto i serien Denk’Art. Det här är ett bra glas för de flesta kraftiga röda viner, med mycket tanniner, till exempel Cabernet Sauvignon, Merlot eller Syrah, och självklart Bordeaux-vinet, som det fått sitt namn ifrån.

Denk’Art serien är uppkallad efter Hans Denk, som anses vara en av de största vinexperterna från Österrike, och är en prisbelönt serie av vackra munblåsta glas. Det är en upplevelse att dricka vin ur ett väl balanserat glas, och Zaltos vinglas passar både till vardag och fest, de har en fjäderlätt känsla och är en njutning att dricka ur.

Då de går att diska i diskmaskin kan de användas vid alla tillfällen, och blir lätt en favorit. Zalto har producerat munblåsta glas av hög kvalité i sex generationer, och är beläget i österrikiska Neunagelberg sedan 2006.

De en otrolig känsla för hantverk och tradition, och levererar vinglas i världsklass till sommelierer och vinälskare runtom i världen. Om du vill ha lite mer kuriosa till vinet så har man till Denk’Art-serien använt sig av vinklarna 24°, 48° och 72° för att skapa glasens kurvor, vilka är detsamma som jordens lutningsvinklar.

I serien ingår även flera olika sorters vinglas, vattenglas, ölglas, karaffer och dekanteringskaraffer. - Passar för viner med mycket tanniner- Tål att diskas i diskmaskin- Tillverkad i vacker munblåst kristall- Kommer i set om 2 glas .

Från kunskapsbanken

Clean

Clean var ett konstverk skapat av den svenska konstnären Pål Hollender på galleriet Kaustik under Göteborgs Internationella Konstbiennal 2007. Verket bestod av en stor hög med fyra ton kalciumkarbonat vilket skulle symbolisera den mängd kokain som konsumeras i Sverige under ett år. På väggen i lokalen satt en instruktionstext för hur man kunde gömma knark i högen. Verket provocerade Göteborgs stads kulturnämnds ordförande Helena Nyhus till den grad att hon bojkottade invigningen av biennalen och föreslog en etisk policy för kommunalt kulturstöd som bland annat skulle omfatta information om att konstnärer, för att få kulturstöd, måste hålla sig till lagen. Pål Hollender tilldelades Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin konst 2007 för konstverket.