Sidan innehåller annonslänkar
Riedel

Riedel - Riedel Veritas Vinglasset 8-pack

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Ett lyxigt set med åtta vinglas och fyra druvspecifika kupor från Riedels högkvalitativa serie Veritas.

Riedel Veritas Vinglasset 8-pack är eleganta Riedelglas av högsta kvalitet i Veritas kollektionen. Alla vinglas i Veritasserien har en tunnhet och förstklassig kvalitet som kommer av att de är designade för specifika druvor och sedan är glasen maskintillverkande för att framhålla dessa egenskaper i vinerna med en ojämförlig precision.

De tunna skaften på de åtta glasen ger en elegant och unison touch och glasen har 4 olika druvspecifika kupor vilket gör att du i denna uppsättning glas får två särskilda vinglas för varje druvsort.

Druvsorten är som de flesta vet en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men det som också är avgörande för vinupplevelsen är vilken form och typ av glas vinet dricks ur.

Dessa fyra olika former på vinglas gör detta vinprovarset väldigt mångsidigt och allround både för vinexperten och för den som vill märka skillnaden att dricka viner ur druvspecifika glas.
De fyra druvsorter som vinglasen är gjorda för är några av de mest populära och välsmakande druvorna på marknaden

- Cabernet/Merlot
- Riesling/Zinfandel
- Old World Pinot Noir
- Chardonnay (ekfat)Presentation av de 4 olika vinglasen2 glas för Cabernet Sauvignon

Cabernet-glaset är perfekt för fylliga, komplexa röda viner med hög tanninhalt.

Den generösa storleken på detta glas gör att bouquet (doften) utvecklas fullt ut och jämnar ut de grova kanterna. Det framhäver frukten, minskar de bittra egenskaperna hos tanninet och låter vinerna uppnå en härlig balans med detta cabernetglas.

Volym 62,5 cl
Höjd 23,5 cm


2 glas för Rieseling och Zinfandel

Dessa Rieslingglas är perfekt för att balansera den höga syran och restsockret i vita rieslingviner med dess stora fruktaromatik.

Volym 39,5 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för Old World Pinot Noir

Dessa Old World Pinot Noir-glas är perfekta för lätta röda viner med hög syra och måttlig tannin.

Volym 70 ml
Höjd 23,5 cm


2 glas för ekfatslagrad Chardonnay

Dessa Chardonnay-glas speciellt framtagna för ekfatslagrad Chardonnay är perfekta för att ta fram intensiteten hos fylliga vita viner, inklusive vinets flerskiktiga aromer.

En större volym hos kupan gör det möjligt för den fylliga bouqueten (doften) att utveckla sitt underbart varierande utbud av aromer, vilket också framhäver finess och samtidigt minimerar risken för att vita viner i rikare stil blir överkoncentrerade.

Volym 62 ml
Höjd 21,7 cmOm glastillverkaren Riedel

Det österrikiska företaget Riedel har över 250 års erfarenhet av glastillverkning. De har förutom dess fantastiska tradition inom området alltid varit i framkant av utvecklingen av nya glas. Bland annat introducerade de 1986 den första druvspecifika vinglas-serien vid namn Vinum. Dessa glas togs fram för att framhäva de olika druvornas olikheter för att visa mer djup och bättre balans.Om Veritas glasserie

Riedel har genom åren utvecklat och förfinat sina vinglas ytterligare sen introduktionen av Vinum-serien. Veritas är Riedels senaste serie av maskintillverkat glas. Veritas är ett bra val för den som gillar Vinum glas men vill ha en uppgradering. Veritas har förutom den designmässiga och tekniska uppgraderingen även fler glas för olika sorters druvor än i tidigare kollektioner så de druvspecifika kuporna i Veritas-serien är ännu mer fokuserade på att framhålla just de unika egenskaper hos den druva som de tagits fram för.

Alla de olika glasen i detta vinglas-set har samma charm som munblåsta glas, men har en precision som bara uppnås i en exakt maskintillverkning. Det tunna skaftet ger glasen en elegant touch och signalerar att de håller förstklassig kvalitet och är tillverkade av finaste kristallglas.

Vill du sen bygga på eller komplettera denna lyxiga samling med åtta underbara Veritas glas från Riedel så består hela serien av 13 olika sorters vatten-, sprit- och vinglas i finaste kristall. Alla glas kan dessutom diskas i diskmaskin vilket ju är perfekt vid större bjudningar och vinprovningar.


Jämför produkt Riedel - Riedel Veritas Vinglasset 8-pack online innan du handlar. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Vi har samlat nödvändig information om produkten Riedel - Riedel Veritas Vinglasset 8-pack i kategorin Vinglas här hos oss.

Kategori: Vinglas
Artikelnummer: 128044
Visa fler

Från kunskapsbanken

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.