Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm

-20%

Beställ Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Zen Urbeningskniv 15 cm inom kategorin Urbeningsknivar.

Produktinformation

En urbeningskniv med ett styvt och relativt smalt blad. Modellen är perfekt när du exempelvis styckar en fläsksida eller benar ur en lammstek.

Då är det viktigt att ha en tålig kniv, eftersom du hela tiden arbetar med bladet mot benen.Yaxell Zen är en prisad knivserie! Tre år i rad har seriens kockkniv kammat hem vinsten i Aftonbladets stora knivtest Knivarnas blad består av 37 lager stål.

Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet.

Hårdhetsgraden är 61 HRC.Serien har en mycket unik karaktär. Knivbladen har en hamrad yta som Yaxell har valt att bevara på knivarnas övre del.

Den nedre delen har polerats, så att de vackra stållagren träder fram. Som en extra finish är alla blad dekorerade med en handstansad logotyp.

Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar. .