Sidan innehåller annonslänkar
Citronelles

Fika Mugg 25 cl Svart

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Porslinsmugg med tydligt budskap! Muggen i Fika-serien blir en fin present till fikaälskaren. Matcha gärna med andra produkter ur samma serie. Rymmer 25 cl.


Jämför produkt Fika Mugg 25 cl Svart online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Fika Mugg 25 cl Svart i kategorin Turismövrigt här hos oss.

Kategori: Turismövrigt
Artikelnummer: 71698

Från kunskapsbanken

Fika

Fika är en svensk samhällsinstitution som innebär mellanmänskligt umgänge i kombination med intagande av exempelvis kaffe och kaka. Fika förekommer vanligen inom svenskt arbetsliv, i form av fikapauser eller kaffepauser – en fika tillsammans med kollegor. Denna tradition kan anses vara en del av svensk kultur.På många svenska arbetsplatser finns fastlagda tidpunkter för fikapaus – exempelvis mitt på förmiddagen och mitt på eftermiddagen. Pausen är del av den betalda arbetstiden och tillbringas ofta i närheten av kaffemaskiner och lunch/fika-rum. Det anses troligt att den svenska fikatraditionen ger möjlighet till större meningsutbyte och förståelse arbetskollegor emellan.

Clean

Clean var ett konstverk skapat av den svenska konstnären Pål Hollender på galleriet Kaustik under Göteborgs Internationella Konstbiennal 2007. Verket bestod av en stor hög med fyra ton kalciumkarbonat vilket skulle symbolisera den mängd kokain som konsumeras i Sverige under ett år. På väggen i lokalen satt en instruktionstext för hur man kunde gömma knark i högen. Verket provocerade Göteborgs stads kulturnämnds ordförande Helena Nyhus till den grad att hon bojkottade invigningen av biennalen och föreslog en etisk policy för kommunalt kulturstöd som bland annat skulle omfatta information om att konstnärer, för att få kulturstöd, måste hålla sig till lagen. Pål Hollender tilldelades Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin konst 2007 för konstverket.