Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Ran Trancherkniv 25,5 cm


Beställ Yaxell - Ran Trancherkniv 25,5 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Ran Trancherkniv 25,5 cm inom kategorin Trancherknivar.

Produktinformation

En trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen. Skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad.

Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.Ran betyder "den utmärkta" på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie.

Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Kärnan är tillverkad av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet.

Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.

Från kunskapsbanken

Orange

Orange utgör en av de sju traditionella spektralfärgerna och betecknar ett färgområde med starka gulröda färger, ofta med mera dragning mot gult än rött. Ett annat ord för samma färg är brandgul, mörkare och mera beskuggade färger med samma kulörtoner brukar kallas bruna och för ljusa och bleka färger används ibland termen aprikos.