Sidan innehåller annonslänkar

Wüsthof - Classic Trancherkniv 18cm

-30%

Jämför produkt Wüsthof - Classic Trancherkniv 18cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Wüsthof - Classic Trancherkniv 18cm i kategorin Trancherknivar här hos oss.

Produktinformation

Classic trancherkniv från tyska varumärket Wüsthof. Trancherkniv även kallad en smal kockkniv.

Används för att skiva kött, frukt och grönsaker. Det smala bladet underlättar att få tunna smala skivor. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Trancherkniv 27 cm

Tamahagane San Kyoto Trancherkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Trancherkniv i 63 lager stål
- Längd 27 cm.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad 59-60 HRC
- Handtag i svart Micarta.

Läs mer