Sidan innehåller annonslänkar

Scanpan - Pro IQ Set Stekpanna 20+28 cm

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Set med 2 Scanpan stekpannor ur serien Pro IQ, en förfinad utveckling av Scanpans prisbelönta serie CTX. De två Scanpan Pro IQ stekpannorna är 20 cm respektive 28 cm i diameter.

Precis som CTX har kärlen i Pro IQ en högklassig non stick-beläggning, med tillägget att övrigt material är tillverkat av 100% återvunnen aluminium. Ett perfekt val för dig som värdesätter både matlagning och miljö med andra ord!Testvinnare i Aftonbladets stekpannetest 2018Scanpan Pro IQ knep 2018 förstaplatsen i testet, tätt följd av CTX

Stekpannor från andra varumärken

Gastrolux - Stekpanna 20 cm

Stekpannor från Gastrolux

Visa produkter inom Stekpannor från Gastrolux.
Upp till 40% rabatt
Woll - Diamond Lite 2 Stekpannor med Avtagbart Handtag 24 cm + 28 cm

Stekpannor från Woll

Här har vi samlat Stekpannor från Woll.
Swissdiamond - xd Stekpanna 20 cm

Stekpannor från Swissdiamond

Här har vi samlat Stekpannor från Swissdiamond.
Heirol - Steelsafe Stekpanna 24 cm

Stekpannor från Heirol

Utforska allt inom Stekpannor från Heirol.
WMF - Profi Resist Stekpanna 24 cm

Stekpannor från WMF

Utforska allt inom Stekpannor från WMF.
Demeyere - Alu Pro 5 ceraforce Stekpanna 24 cm

Stekpannor från Demeyere

Visa produkter inom Stekpannor från Demeyere.

Se gärna också

Kockums Jernverk - Kockums Stekpanna Kolstål 28 cm

Kockums Jernverks stekpanna tillverkas i Anderstorp av svenskt 3 mm kolstål från SSAB. Stekpannan är ca 20% lättare än en gjutjärnspanna. Vår egen instekning av den blästrade stålytan med svenska vegetabiliska oljor ger unika stekegenskaper och väldigt god släpp-lätteffekt. Våra stekpannor är helt fria från PFOA och PTFE. Denna stekpanna kan börja användas direkt och du behöver inte starta med en inbränningsprocedur.Designen med rakare och högre kant ger stekpannan en större bottendiameter. Du får i Kockums Jernverks stekpanna en större stekyta jämfört med andra stekpannor i samma storlek.Stekpannan tål höga temperaturer och sprider värmen jämnt och effektivt, vilket är perfekt för stekning och rostning. Den fungerar på alla typer av värmekällor och går också bra att använda i ugn upp till 200°. Det svartlackerade handtaget har en präglad Kockumslogga samt hål för upphängning.Finns även i storlekarna 24 cm och 30 cm.• Kockums Jernverks stekpanna levereras inbränd och är redo att användas så snart du tar den ur förpackningen. Endast en snabb sköljning och torkning med hushållspapper behövs innan du kan börja laga mat med den.• När du värmer upp stekpannan är det viktigt att välja en värmezon som matchar dess botten. Värm den långsamt med smör eller rapsolja och börja på en låg temperatur. Gradvis öka värmen för att jämnt fördela värmen över hela ytan. När stekpannan är ordentligt uppvärmd kan du fortsätta matlagningen på en lägre temperatur. Var försiktig så att stekpannan inte hettas upp till över 450°C eller för snabbt på induktionshällar, då detta kan få den att deformeras i vissa fall.• Alla typer av köksredskap kan användas i stekpannan.• Låt stekpannan svalna innan rengöring efter matlagning. Att spola kallt vatten i en het stekpanna kan orsaka deformation. Lämna aldrig stekpannan i blöt, då riskerar den att börja rosta efter några minuter.• Stekpannans handtag kan bli varma, så använd alltid en grytlapp vid hantering.• Den svarta inbrända ytan kan ibland ändra färg till en rödbrun ton, vilket är en naturlig process när kolstålet oxiderar under användning.Rengöring:• Rengör endast stekpannan med hett vatten och torka den ordentligt, även undersidan. Applicera sedan några droppar olja på stekytan. Med tiden kommer den ursprungliga inbränningen att ersättas av ett nytt ytskikt som byggs upp medan stekpannan används, vilket resulterar i en naturlig non-stickbeläggning. Använd aldrig diskmedel eller diskmaskin för att rengöra en kolstålsstekpanna.• Om mat fastnar på ytan eller om det uppstår rostfläckar, rengör stekpannan med stålull eller liknande svamp och bränn sedan in ytan på nytt innan du använder den igen.• Vid användning av syrliga ingredienser som citron, vinäger och vin kan ytbeläggningen slitas och stekpannan kan få en järnsmak. I sådana fall kan en ny inbränning behövas, men oftast kan problemet lösas genom att fortsätta använda stekpannan som vanligt.Om du väljer att göra en ny inbränning: Placera stekpannan på spisen och värm upp den långsamt tills det börjar ryka lite. Applicera ett lager neutral olja på ytan med en trasa och stekpincett. Övervaka inbränningen noggrant och se till att det finns god ventilation eftersom det kommer att ryka en del. Upprepa processen med olja och inbränning tills ytan i stekpannan är svart. Viss flammighet kan uppstå, men det är svårt att undvika. Om ytan blir blå kan du behöva sänka temperaturen.

Mer information finns på produktens sida.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Matleverans24 2024