Sidan innehåller annonslänkar
Ronneby Bruk

Ronneby Bruk Maestro

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Pannkakspanna Maestro i gjutjärn från Ronneby Bruk med diametern 24 cm. Inga artificiella beläggningar, endast naturligt gjutjärn förinstekt med KRAV-märkt rapsolja.

Pannan har plansvarvad botten och fungerar på alla typer av spisar. Handtaget är i betsad bok och lämpar sig inte för användning i ugn.

Tål ej maskindisk.


Beställ Ronneby Bruk Maestro på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Ronneby Bruk Maestro inom kategorin Stekpannor.

Kategori: Stekpannor
Artikelnummer: 107363
Visa fler

Från kunskapsbanken

Ronneby

Ronneby (dansk: Rønneby) är en tätort i Blekinge och centralort i Ronneby kommun i Blekinge län, belägen vid Ronnebyån mellan östersjökusten och europavägen E22:an.

Bruk

Bruk avser verksamheter som utvinner och/eller förädlar råvaror. Begreppet bruk menar vanligen inte bara byggnaden där förädlingen sker utan även de byggnader och funktioner som ligger omkring, inklusive boningshus. Bruk menar vanligast järnbruk, glasbruk eller pappersbruk eller en industrianläggning som dominerat en ort, men begreppet återfinns också som ett efterled för andra typer av rörelser som jordbruk, skogsbruk, krutbruk etcetera. Bruken kom ofta att utgöra basen för en expanderade bebyggelse där sedan ortens och invånarnas förutsättningar var hårt kopplade till bruket. I dessa brukssamhällen utvecklades sedan ofta en speciell bruksmentalitet.

Amt

Amt har under historien betecknat olika typer av civila förvaltningsområden i Skandinavien och Tyskland. Idag används benämningen amt huvudsakligen i tysktalande länder.