Sidan innehåller annonslänkar

Zwilling - Pro Skalkniv 10 cm

-30%

Jämför produkt Zwilling - Pro Skalkniv 10 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Zwilling - Pro Skalkniv 10 cm i kategorin Skalknivar här hos oss.

Produktinformation

Skalkniv som är anpassad för att skala och skära mindre frukter eller grönsaker. En professionell helsmidd kniv för alla matintresserade.

Tillverkad av Friodur® stål, dubbel is-härdat knivstål av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A. Henckels.

Elegant design med skuret bolster för ett säkert och bekvämt grepp. Tillverkas i Solingen, Tyskland. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kyoto Skalkniv 9 cm

Tamahagane San Kyoto Skalkniv är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Skalkniven är kökets minsta kniv och passar utmärkt bra till att skala frukt och grönt. Lämpar sig även för andra arbeten som kräver precision. Använd antingen i luften, exempelvis när du skalar lök, eller mot skärbrädan för att skära mindre råvaror.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Skalkniv i 63 lager stål
- Längd 9 cm.
- För precisionsarbeten i köket, t.ex. skala.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad 59-60 HRC
- Handtag i svart Micarta.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Pro

Pro eller PRO kan vara en förkortning för: Pro – en aminosyra, se Prolin PRO – en svensk, partipolitiskt obunden intresseorganisation för pensionärer, se Pensionärernas riksorganisation Pro – särskiljer dem som utövar något yrkesmässigt från dem som utövar samma sak som hobby, se Professionalism Golfpro – en licensierad golfinstruktör Pro- – ett prefix