Rörstrand - Kaffeservis "Mon Amie" 37 delar

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Kaffeservis ur serien "Mon Amie" formgivna av Marianne Westman för Rörstrand. Servisen är på 37 delar, 12 st koppar med fat, 12 st assietter och 1 st sockerskål. Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.


Beställ Rörstrand - Kaffeservis "Mon Amie" 37 delar på nätet redan idag. Köp inför black friday, cyber monday eller på mellandagsrea med eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Rörstrand - Kaffeservis "Mon Amie" 37 delar inom kategorin Serviser set.

Kategori: Serviser set
Artikelnummer: 131850
Visa fler

Från kunskapsbanken

Rörstrand

Rörstrand kan syfta på: Rörstrands porslinsfabrik – en tidigare svensk porslinstillverkare Rörstrandsområdet – ett informellt område i Vasastan i Stockholms innerstad Rörstrands slott – en byggnad i Rörstrandsområdet Rörstrandsgatan – en gata i Vasastaden i Stockholm Rörstrandskyrkan – en kyrkobyggnad i Rörstrandsområdet Rörstrandsviken – namnet på en del av Karlbergssjön under 1800-talet Gamla och Nya Rörstrandskvarnen – två tidigare väderkvarnar i nuvarande Vasastaden i Stockholm

Mondial

Mondial är ett konstruerat språk avsett som världsspråk (internationellt hjälpspråk) utarbetat av den svenske läroverkslektorn Helge W. Heimer (1890-1959) och publicerat 1943. Språket är baserat på de romanska språken, främst franska, italienska och spanska. Mellan 1943 och 1957 publicerades grammatikor och ordböcker i svensk, fransk och engelsk version samt även konversationstexter. Publikationerna och språket blev ofta recenserade i lovordande tonfall även av professionella lingvister. I synnerhet bedömdes språket som välljudande. Under 1950-talet nämndes språket också i Svensk Uppslagsbok, som var den tidens främsta svenskspråkiga encyklopedi, som ett av de två viktigaste artificiella språken med svenskt ursprung; det andra var ling. Fastän språket blev lovordat, så lyckades det till skillnad från esperanto aldrig att få någon förankring i samhället. Några enstaka personer som kan använda mondial aktivt finns dock. Mondial liknar interlingua och är som detta omedelbart begripligt för många. Medan ordförrådet i interlingua består av, för det första, prototypformer som står latinet nära och, för det andra, enstaka icke assimilerade lån från franskan och andra språk, så härstammar ordförrådet hos mondial direkt från de moderna romanska språken, och mondial uppvisar inte dessa två klasser. Grammatiken hos mondial är enklare än den hos dess källspråk, men en hel del oregelbundenheter tolereras och i några fall förekommer även formvariation genom suppletion.