Sidan innehåller annonslänkar
Yaxell

Super Gou Santokukniv 16,5 cm

Kontrollera pris

Köp nu

Santokukniv ur Yaxells mest exklusiva serie Super Gou, är en smidig och nätt japansk kockkniv för de något mindre sysslorna i matlagningen. Med dess höga blad och rundade spets är den mycket väl lämpad för både grönsaker, kött och fågel. "Santoku" betyder ”tre användningar” på japanska och syftar till knivens mångsidighet. Knivens blad består av imponerande 161 lager damaskerat stål i knivbladet. Kärnan är tillverkad i det japanska pulverstålet SG2 Micro Carbide och är omsluten av 160 lager mjukare stål. Pulverstålet innehåller en hög andel kol och används eftersom det är rent och hårt, vilket i sin tur gör att eggen kan slipas sylvass. Det rödsvarta handtaget är tillverkat av slitstark canvas-micarta. Materialet påminner om trä i strukturen, men består av en blandning av linneduk och specialplast. Det är ett mycket hygieniskt material, som till skillnad från trä lämpar sig mycket väl i köksmiljö.


Beställ Super Gou Santokukniv 16,5 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Super Gou Santokukniv 16,5 cm inom kategorin Santukoknivar.

Läs mer...
Kategori: Santukoknivar
Artikelnummer: 72509
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Kombinerad tvätttork

Kombinerad tvätttork från Hoover

Se alla produkter
Matbestick styck

Matbestick styck från Zwilling

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Petter

Petter, mansnamn, norsk och även svensk form av grekiskans Petros. Namnet kom till Sverige med kristendomen och aposteln Petrus, vars egentliga arameiska namn - Kepa eller Kepha - betyder "klippa". Det kan också tänkas att Petter härstammar från Peter, en engelsk form av Petrus som betyder just "klippa". Mellan åren 1986 och 1993 hade Petter namnsdag den 29 juni i den svenska almanackan, men saknar nu namnsdag.