Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh

Köp Skalknivar från Miyabi

Här finns Skalknivar från Miyabi. Vänligen se och utforska bland produktutbudet från Miyabi på sidan nedan. Här finns det produkter inom Skalknivar att läsa mer om.

Miyabi - 5000FCD Skalkniv 11 cm Shotoh

Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en "mellanstor " skalkniv och kan användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker men kan även användas till att hacka grönsaker. Populär och praktisk allroundkniv.

Japanska serien 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.

Gå vidare

Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 13 cm

Shotoh är en mindre vass allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre & tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.

Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 14 cm

Shoto skalkniv i serien Artisan 6000MCT från Miyabi. Det här är en längre och bredare modell som ger större användningsområde.

Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Miyabi - Artisan 6000MCT Shotoh Skalkniv 9 cm

Shotoh är en liten vass skalkniv/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök. Bladet har ett unikt och individuellt utseende som ändå skapar perfekt harmoni med övriga knivar i serien.

Knivbladet är uppbyggt av en kärna av hårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 2 lager hamrat rostfritt stål, vilket ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel 19°, slipat enligt Honbazukemetoden, dvs raka slipvinklar som ger det symmetriska bladet en skalpell-liknande skärpa, kännetecknet för alla Miyabis knivar. Handtag av pakkaträ. Livstidsgaranti på material- och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan.

Gå vidare

Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 13 cm

Shotoh är en mindre vass allround- eller skalkniv som liknar en kockkniv men är betydligt mindre vilket gör att du kan vara precis i din användning. Modellen är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv och det tunna knivbladet gör att kniven enkelt glider igenom det du skär. Den behändiga storleken och knivens längd gör att den går att använda till många olika saker, man kan både hacka, skala och skära det flesta råvaror. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och det höga bladet gör att det finns gott om utrymme för knogarna.

Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.

Gå vidare

Miyabi - Birch 5000 MCD Shotoh Skalkniv 9 cm

Shotoh är en liten vass skal- och grönsakskniv. Den liknar en mindre variant av en kockkniv men är mindre vilket tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att skala frukter, grönsaker, vitlök, scharlottenlök och mycket mer.

Miyabi Birch serien har en kärna av MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR®, som i själva verket är förädlat SG2 stål härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med rostfritt stål i vacker floristisk damaskdesign. Slipvinkel är 19°, eggen är slipad enligt Honbazuke metoden och handtaget är traditionellt D-format och gjort av masurbjörk från finska Lappland. Alla Miyabi knivar är tillverkade i Seki, Japan, med urgamla japanska traditionella metoder och modern tysk ingenjörs- och fabrikstradition. Miyabi ger dig exceptionellt vassa knivar med en raffinerad skönhet, finess och kvalitét som dessutom lämnar en livstidgaranti på material och produktionsfel.

Gå vidare

Miyabi - Birch-5000MCD Shoto Skalkniv 13 cm

Smidig skalkniv i serien Birch-5000MCD från Miyabi. Storleken passar mycket bra för att skära frukt och grönsaker.

Knivbladet är uppbyggt av en kärna av stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål omgärdat av 100 lager ishärdat rostfritt stål, vilket ger kniven sitt vackra damaskusmönster och en sylvass egg. Handtaget är av masurbjörk.

Gå vidare

Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 13 cm Shotoh

Shotoh är en mindre vass  allround/skalkniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Denna modell är en större variant av skalkniv, även kallad kompakt kockkniv. Det tunna knivbladet gör att varje skär enkelt glider igenom det du skär i. Längden på kniven gör att den går att använda till många olika saker och med ett bredare blad kan man både hacka och skära det flesta råvaror. Kan med fördel användas till att skala och skära mindre frukter eller grönsaker med. Fördelen med en större skalkniv är att den både är lättare, smidigare att hantera än större kockknivar och framför allt det höga bladet. Det finns gott om utrymme för knogarna. Populär och praktisk allroundkniv.

Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.

Gå vidare

Miyabi - RAW 5000 FCD Skalkniv 9 cm Shotoh

Shotoh är en liten vass skal/grönsakskniv. Den liknar en kockkniv men är betydligt mindre och tillåter mer precision i arbetet. Den kan bland annat användas till att t ex skala frukter, grönsaker, vitlök och schalottenlök.

Japanska serien RAW 5000 FCD har en kärna av is-härdat Cryodurstål i en vacker damask design. Handtaget är ergonomiskt utformat i grå/svart Pakka trä och kniven tillverkas i Seki, Japan. Kniven har lång hållbarhet, mycket hygienisk och lätt att hålla rent. Varje kniv får sin unika och individuella karaktär genom varje knivs damaskmönster. Den Japanska Honbazuke slipningen d.v.s. raka slipvinklar ger det symmetriska bladet den skalpell-liknande skärpa som är kännetecknet för alla Miyabi knivar.

Gå vidare