Sidan innehåller annonslänkar
aarke

aarke Tonic Sirap Bitter Orange

79 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Bitter apelsin har en behaglig bittersöt smak inspirerad av italiensk aperitivo med distinkta toner av apelsin och grapefrukt. Blanda med kolsyrat vatten.


Beställ aarke Tonic Sirap Bitter Orange på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten aarke Tonic Sirap Bitter Orange inom kategorin Övrig dryck.

Kategori: Övrig dryck
Artikelnummer: MS122878
Visa fler

Från kunskapsbanken

Tonic

Tonic är en dryck smaksatt med kinin. Den blandas ofta med gin för att skapa drinken gin och tonic. Tonic water innehåller normalt sett vatten, kinin och andra smakämnen. Grape tonic innehåller dessutom grapefruktsjuice eller grapefruktessens. Tonic water blir, eftersom det innehåller kinin, fluorescerande när det belyses med uv-ljus. Ursprungligen innehöll tonicvatten endast kolsyrat vatten och kinin, vilket blev väldigt bittert. Drinken gin och tonic har sitt ursprung i brittiska Indien, där man blandade ut den bittra drycken med gin för att göra den mer lättdrucken. Kininet blandades i tonicvattnet för att fungera som profylax mot malaria. Ursprungligen var drycken tänkt att drickas i södra Asien och Afrika, där malaria florerar. Modernt tonicvatten innehåller endast minimala mängder kinin och då bara som smakämne. För att ha medicinska egenskaper bör tonicvattnet innehålla 160–320 ppm (160–320 mg/l om man räknar i vikt) kinin.

Orange

Orange utgör en av de sju traditionella spektralfärgerna och betecknar ett färgområde med starka gulröda färger, ofta med mera dragning mot gult än rött. Ett annat ord för samma färg är brandgul, mörkare och mera beskuggade färger med samma kulörtoner brukar kallas bruna och för ljusa och bleka färger används ibland termen aprikos.