Gosh Cosmetics

Strobelight - 002 Galactic Sunset - 67% rabatt

Kontrollera pris

Köp nu

MULTIDIMENTIONELL HIGHLIGHTER. Dessa vattenfasta multidimensionella pennor ger huden underbar glöd. Den mjuka och krämiga texturen gör det enkelt att rama in, framhäva och highlighta ansiktets former.


Jämför produkt Strobelight - 002 Galactic Sunset - 67% rabatt online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Strobelight - 002 Galactic Sunset - 67% rabatt i kategorin Makeup här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Makeup
Artikelnummer: MS119463
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Produkter för hemautomation

Produkter för hemautomation från Netatmo

Se alla produkter
Mattallrikar

Mattallrikar från Exxent

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Ferrosan

Ferrosan var ett danskt-svenskt läkemedelsföretag med produktionen förlagd till Malmö. Ferrosan AB grundades 1919 i Helsingborg och var från början närmast att betrakta som ett utvecklingsbolag under Leo Läkemedel AB. Dess ursprungliga namn var AB Ferrotol. Företagets förste VD hette Johan Zickerman. Ferrosan såldes 1920 till Malmö Kaffekompani, som ägdes av den danske apotekaren Herman Weitzmann, en affärsbekant till AB Leos grundare. I och med detta klipptes banden med Leo av. Samma år bildades ett danskt bolag i Köpenhamn, A/S Ferrosan. Produktionen förlades till Malmö och ledande produkter under många år var järnpreparatet Idozan samt olika typer av vitaminpreparat. Den klart viktigaste produkten var tuberkulosmedlet PAS (paraaminosalicylsyra), som upptäckts av Jörgen Lehmann. Denna produkt bidrog starkt till att mer eller mindre utrota tuberkulos på 1940-1950-talen. Samme man utvecklade även apokumarin, som fick stor betydelse vid reglering av blodets koaguleringsförmåga. På senare tid arbetades intensivt även med psykofarmaka. De tillverkade även preparat för husdjur, bland annat hundschampo. Firmanamnet Ferrosan var från början varumärke för ett flytande järnpreparat, som med tiden döptes om till Idozan och blev en av företagets storsäljare genom åren. Ferro är det latinska ordet för "järn" och san kopplar till "hälsa". Upphovsmannen till denna produkt var den danske sjukhusapotekaren Severin Sørensen Marcussen. Direktör och ägare Ferrosan blev så småningom John Ryné, vilken drev företaget närmast som ett familjeföretag. Han efterträddes av sin son Sven-Olle Ryné. Ferrosan upphörde som självständigt bolag när det 1984 åter fusionerades med det gamla moderbolaget Leo. Den danska delen kom så småningom att uppgå i Novo Nordisk, men är numera ett självständigt företag. 1986 avknoppades Gacell Laboratories. Under 1990-talet upphörde successivt produktionen i Malmö.