Sidan innehåller annonslänkar
Elvita

Elvita E115692

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Elvita lampfot är 53 cm hög, tillverkad av metall och kommer i svart utförande. Formspråket är tidlöst och passar till olika inredningsstilar – modernt som antikt.

Till Elvita lampfot behöver du en ljuskälla med E14-sockel, max 40w.


Beställ Elvita E115692 på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Elvita E115692 inom kategorin Lampeføtter.

Kategori: Lampeføtter
Artikelnummer: 115692

Från kunskapsbanken

Champion

Champion kallades under den äldre medeltiden en kämpe, som mot en på förhand utfäst belöning, i envig företrädde den ene av parterna, om denne på grund av kön, ålder eller vanförhet var ur stånd att själv deltaga. De som utövade detta yrke hörde vanligen till de lägsta klasserna i samhället och ansågs som ärelösa. De bar en läderklädnad och särskilt föreskrivna vapen och fick ej kämpa till häst eller visa sig inom skrankorna utan rakat huvud. I en senare tid betecknades med champion en riddare, som trädde inom skrankorna för att försvara en förolämpad dam, ett barn och så vidare. Ännu förekommer vid den engelske regentens kröning den seden att en så kallad champion utmanar till strid var och en, som inte erkänner den nye konungen (drottningen) såsom laglig suverän över hela det brittiska väldet. Ordet har under senare tider fått vidsträckt användning bland idrottsmän, som därmed betecknar en person, som inom någon idrottsgren förvärvat sig mästerskapet, championship på engelska.