Gourmetvarumärket Nicolas Vahé har skapat en serie av olika salter med spännande smaker och kryddor, som passar perfekt till alla sorters matlagning. Den här saltet har en spännande smakmix av parmesan, tomat och basilika och passar extra bra att strö ovanpå smör, tomatsallad, fisk, kött och pasta.
Saltblandningen kommer i en stilren glaskvarn med två alternativ - finmalet och grovmalet. Hållbarhet öppnad 16 månader.
Tillaga maten direkt på stenen eller använd för servering av olika kalla maträtter. Saltsten härstammar från Himalayabergens hjärta och består av 100 % naturligt kristallsalt från över 180 miljoner år sedan. Saltstenen ger dina rätter en ”salt touch” och du använder dessutom mindre salt än när du kryddar måltiden själv. En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.
BBQ/gasgrill - Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
Ugn - Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 180°C.
Nedkyld saltsten - Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
Mer information finns på produktens sida.
Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.
Klicka här för mer inspiration