Stoff Nagel

Stoff Nagel - Stoff Nagel Ljus 18 cm 12-pack Beige

Kontrollera pris

Köp nu

Snygga ljus från Stoff Nagel. Ljusen är gjorda av paraffinvax och finns i flera behagliga färger. Exklusiv kvalitet och rustikt utseende. Ljusen kommer i en låda med 12 stycken och har en genomsnittlig brinntid på 3,5 timmar per ljus.


Jämför produkt Stoff Nagel - Stoff Nagel Ljus 18 cm 12-pack Beige online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Stoff Nagel - Stoff Nagel Ljus 18 cm 12-pack Beige i kategorin Kronljus här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Kronljus
Artikelnummer: 110368
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Serviser set

Serviser set från Gustavsberg

Se alla produkter
Muggar

Muggar från Loft by Rosenthal

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Loft

Ett loft är en taknära del av en byggnad. Loftet har vanligtvis inte tillräcklig höjd för att utgöra ett eget våningsplan. Ett loft nås ofta via en stege eller en enklare brant trappa. I vissa byggnader kan loftet inte nås från husets insida utan endast från utsidan via en lucka eller en låg dörr. Loft är vanligt förekommande i fritidshus och används ofta som sovplats (sovloft). En ekonomibyggnads övervåning kan kallas för loft (höloft) även om det är gott om utrymme upp till taket. Sovloft förekommer även i husbilar och är då vanligen placerade ovanför förarhytten.

By

By (fornsvenska byr, by, av boa, bo) kan på svenska dels beteckna en namngiven ort bestående av minst två närliggande gårdar och eventuellt flera torp på landsbygden, dels vara en vidare, mer juridisk beteckning för en samling gårdar som är eller har varit en samfällighet för gemensamt ägande och brukande av viss mark eller skog – så kallad allmänning. Denna senare definition stämmer fortfarande delvis för samebyar, och stämde innan skiftesreformerna i början av artonhundratalet på de svenska och finska tegskiften som delades av flera gårdar. Benämningen används i första hand om jordbruksbyar men kan även inkludera andra typer av bebyggelse av icke stadsmässig karaktär. Det kan även användas i moderna sammansättningar som semesterby eller fritidsby. I Syd- och Mellaneuropa är typiska byanläggningar påvisbara ända sedan stenåldern. Under förhistorisk tid har bebyggelsen i Norden däremot mestadels bestått av ensamliggande gårdar. I den mån grupper av bebyggelse har förekommit brukar man kalla dem boplatser. Under slutet av järnåldern inleds det som kallas "bybildningsprocessen", då byar efter hand växer fram genom hemmansklyvningar på järnålderns gårdar, först i södra Sverige och senare i de norra delarna. I vissa landskap har processen varit svag, främst i skogstrakter; i bland annat vissa delar av Norrland, Uppland och västra Sverige med Värmland, Dalsland och Bohuslän har enstaka gårdar dominerat med - i de fall de har förekommit - små och unga byar. Även i Norge och på Gotland är byar sällsynta. På Gotland antas dock tecken tyda på att bebyggelsen ursprungligen har varit organiserad byvis men senare splittrats upp på enskilda gårdar.På senare tid har etnologer försökt hitta mer entydiga definitioner av byar. Enligt Sigurd Erixon definieras en by som "en grupp om minst tre lantgårdar som ligger så nära ihop att deras odlade arealer eller hemägor berör varandra och är blandade med varandra". Ulf Sporrong definierade senare begreppet som "två eller flera gårdar - tidigare fast bosatta och mantalssatta driftsenheter inom jordbruket med avgränsat ägoområde". Liknande definitioner har ställts upp rörande danska begreppet landsby och det tyska dorf. I nordiska språk har man dock inte skiljt mellan större och små gruppbebyggelser som man har gjort i tyska, franska, spanska och engelska språken. By motsvarar egentligen vanligen det engelska begreppet hamlet, även om vissa byar är större.