Sidan innehåller annonslänkar

Zwilling Pro Kockkniv 12 cm


Beställ Zwilling Pro Kockkniv 12 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Zwilling Pro Kockkniv 12 cm inom kategorin Kockknivar.

Produktinformation

Zwilling Pro kockkniv 12 cm. Med sitt breda blad är kniven perfekt för att hacka och skära grönsaker och andra råvaror utan att du slår i knogarna.

Pro är en professionell helsmidd kniv för alla matintresserade, och kniven har ett klassiskt ergonomiskt utformat handtag. Knivbladet är tillverkat i en optimal balans mellan krom och kolhalt av högsta kvalitet, patenterat av Zwilling J.A.

Henckels. Materialet, Friodur®-stål, är härdat till en hårdhet av 57 HRC.

Bladet har en elegant design med skuret bolster för ett säkert grepp och handtag av hygienisk svart ABS-plast med det klassiska 3-nitsutseendet. Smidda knivar är stabilare, har lite tyngd och lättare att slipa/bryna.

Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas i Solingen, Tyskland. .

Se gärna också

Tamahagane - San Kockkniv Olivslipad 21 cm

Tamahagane San Kockkniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Denna kockkniv- kockens bästa vän- är en mångsidig modell som kan användas till de allra flesta råvaror. Med San Kockkniv går det lekande lätt att skära, hacka och tärna vad det än må vara. Tyngden i knivbladet underlättar dessutom att arbeta med stora köttstycken och rotsaker. Den här modellen är olivslipad, med små fördjupningar i knivbladet. Detta motverkar att råvaran fastnar i kniven när du skär.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Kockkniv i tre lager stål
- Längd 21 cm.
- Olivslipad.
- Passar de flesta råvaror.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål
- Hårdhetsgrad 58-59 HRC
- Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Pro

Pro eller PRO kan vara en förkortning för: Pro – en aminosyra, se Prolin PRO – en svensk, partipolitiskt obunden intresseorganisation för pensionärer, se Pensionärernas riksorganisation Pro – särskiljer dem som utövar något yrkesmässigt från dem som utövar samma sak som hobby, se Professionalism Golfpro – en licensierad golfinstruktör Pro- – ett prefix