Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Kockkniv 20 cm


Jämför produkt Yaxell - Gou Kockkniv 20 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Gou Kockkniv 20 cm i kategorin Kockknivar här hos oss.

Produktinformation

Klassisk kockkniv ur Yaxells mycket exklusiva serie Gou, som passar till de flesta livsmedel och som med sin tyngd underlättar arbeten med större köttstycken eller till exempel rotgrönsaker. "Gou" betyder ”den enastående” på japanska, vilket verkligen beskriver den här kniven som snabbt lär bli en favorit i köket! Knivens blad består av 101 lager damaskerat stål

Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg.

Det svarta handtaget är tillverkat i canvas-micarta. Materialet framställs av linneduk och specialplast, som pressas samman under högt tryck och hög temperatur.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är ihopsatt med hjälp av tre kraftiga nitar och har en avslutande knapp som ger kniven en skön balans i handen.

Från kunskapsbanken

Gourmet

Gourmet eller gourmé (franska: gourmet) är en person som lägger stor vikt vid god mat och dess kvalitet, till skillnad från en gourmand, för vilken mängden mat oftast är det centrala.