Sidan innehåller annonslänkar

Wüsthof - Classic Knivslip 2 hjul


Jämför produkt Wüsthof - Classic Knivslip 2 hjul online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Wüsthof - Classic Knivslip 2 hjul i kategorin Knivslipar här hos oss.

Produktinformation

Knivslip från Wüsthof. En 2-stegs knivslipare med en grov (stål) och en fin (keramisk) del.

Den grova delen rätar upp eggen medan den fina delen polerar och slutför slipningen. Rengörs lätt med en fuktig trasa efter användning. .

Se gärna också

Satake - Våtsten 10000 Grit

Med hjälp av en Satake Våtsten 10 000 GRIT blir din kniv riktigt vass.

japansk våtslipstenSlipstenar från Satake är avsedda för reparation av skador i knivens egg och med hjälp av detta finare bryne blir eggen på din kniv riktigt vass.

Slipstenar graderas likt sandpapper i olika finhetsgrader, som kallas grit. Ju högre grit desto finare slipsten. Den här slipstenen är på 10 000 grit.

Syftet med slipningen avgör vilken grit du bör välja. Denna japansk våtslipsten har en väldigt hög finhetsgrad på 10,000 grit och är avsedd för underhåll av knivar som redan har viss skärpa och för att få till extra bra skarphet och polering, speciellt för stålknivar.

Med hjälp av en våtsten slipar du din kniv till perfektion.
Blötlägg först stenen några minuter och se sen till att stenen är blöt under hela slipningen. Ta ett stadigt grepp om kniven och placera bladet diagonalt över stenen. Dra kniven över stenen i en rak rörelse fram och tillbaka tills du fått önskad skärpa.
Använd först en grov sten på till exempel 240 grit för att göra den grova slipningen av kniven och slipa sen med denna finare Satake Våtslipsten för att få till skärpan på eggen.

Vill du veta mer hur du slipar dina knivar med hjälp av slipstenar så kan du se denna instruktionsvideo från Knivakademin
https://www.youtube.com/watch?v=U_Oj1Os6aTg

Anledningen till att du bör vässa dina knivar med jämna mellanrum förutom att det underlättar matlagningen är att en vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.

Satakes slipstenar är färgkodade för att tydliggöra vilken grit stenen har. För att göra det ännu enklare har förpackningen samma färg som stenen.

Kombinera gärna denna våtslipsten från Satake som har en väldigt hög finhetsgrad på 10.000 grit med dels en grövre Satake slipsten på till exempel 240 Grit som ger en grundslipning och även ett gummiunderlag som stöd till slipstenarna vilket förenklar hantverket.
Både Satake Gummiunderlag och Satake Våtsten 240 Grit finns även de att köpa på Cervera!

Läs mer