Yaxell - Yo-u Knivset Santokukniv Olivslipad och Allkniv

-20%

Beställ Yaxell - Yo-u Knivset Santokukniv Olivslipad och Allkniv på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Yo-u Knivset Santokukniv Olivslipad och Allkniv inom kategorin Knivset 2 delar.

Produktinformation

Yo-u knivset med en Santokukniv 18 cm och en allkniv 12 cm. Perfekt startset för den som vill uppgradera sina knivar.

Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets.

Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter att skära, tärna och hacka.

Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet. Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.Allkniven är en liten favorit i knivblocket.

När du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten, då är allkniven ett bra val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.Yaxell Yo-u är en liten, men vass knivserie.

Serien innehåller ett antal utvalda modeller som tillsammans ger dig en perfekt grunduppsättning av köksknivar. Knivarnas blad består av tre lager stål.

Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge.

Hårdhetsgraden är 61 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av pakkawood. Pakkawood framställs genom att trä och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. I detta fall har materialet även specialbehandlats för att få en bländande, ljus finish. .

Från kunskapsbanken

You

You kan syfta på: You (låt av Robin Stjernberg) – en låt av Robin Stjernberg You (TV-serie) – en amerikansk TV-serie från 2018