Sidan innehåller annonslänkar
NeXtime

Stripe Väggklocka 31 cm Frostad

Kontrollera pris

Köp nu

Stripe är en väggklocka i frostat glas med visare av aluminium. Med sin minimalistiska design passar klockan in i de flesta hem. Tiden rör sig ljudlöst vilket gör att du kan hänga den i vilket rum som helst utan att bli störd. Batterier (AA) ingår ej.


Beställ Stripe Väggklocka 31 cm Frostad på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Stripe Väggklocka 31 cm Frostad inom kategorin Klockor.

Läs mer...
Kategori: Klockor
Artikelnummer: 308089
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Fritstående

Fritstående från Hortus

Se alla produkter
Vinställ

Vinställ från Dorre

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Arabia

Arabia är ett finskt varumärke för porslin som idag ägs av Fiskars. Arabia grundades 1873 som en filial till svenska Rörstrand för export av porslin till Ryssland och 1874 kom produktionen i gång. Arabia ombildades 1884 till ett finsk aktiebolag men med Rörstrand som fortsatt huvudägare. Första chefen blev den från Rörstrand överflyttade verkmästaren J. H. Herlenius och bokhållaren Herman Schelin. Från Rörstand kom också Arabias första tekniska chef Gustaf Herlitz som 1892 blev disponent och 1916 efterträddes av sin son Carl-Gustaf Herlitz (1882–1961). Verkmästaren Claes LIndström var även han överflyttad från Rörstrand. Produkterna var modeller som hämtats från Rörstrands standardsortiment. Flera av vasmodellerna hade formgetts av Alf Wallander och Hugo Hörlin. Den förste konstnärlige medarbetaren blev 1896 Thure Öberg. Han svarade för Arabias framgångar vid Världsutställningen i Paris 1900 och tog senare över ledningen för konstgodsproduktionen, en position han innehade fram till 1932. I början av 1900-talet skapade Öberg i i samarbete med den finländske arkitekten Jacob Ahrenberg Fennia-serien som kom att bli mycket berömd. Under denna tid var även finländska formgivare som Helena Wilenius samt Usko och Hjalmar Nyström tillfälligt medarbetare vid Arabia.Företaget övergick i finländsk ägo 1916. Åren 1927–32 ägde Arabia Lidköpings porslinsfabrik och det tidigare moderföretaget Rörstrand. På 1930-talet var Arabia Europas största porslinsfabrik med över 1 500 anställda. Tillverkningen bedrevs tidigare i Arabiastranden i Helsingfors, men i mars 2016 stängdes fabriken och produktionen flyttades utomlands.Arabia är idag bland annat kända för sina Muminmuggar med motiv föreställande Tove Janssons muminkaraktärer. Muggarna lanserades 1990 och har blivit populära samlarobjekt.