Yaxell - Gou Grönsakshacka Olivslipad 18 cm

-25%

Beställ Yaxell - Gou Grönsakshacka Olivslipad 18 cm på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Yaxell - Gou Grönsakshacka Olivslipad 18 cm inom kategorin Grönsaksknivar.

Produktinformation

Grönsakskniven är en effektiv kniv. Bladet är nästintill rektangulärt, vilket gör att du kan skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven.

Knivmodellen är perfekt när du behöver ha bra kontroll över ditt snitt, exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt. Den här modellen är olivslipad, vilket betyder att den har små fördjupningar i knivbladet.

Det gör att råvaran inte lika lätt fastnar i kniven när du skär.Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska.

Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou.

Hårdhetsgraden är 62–64 HRC.Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta. Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck.

Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö. Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar.

Från kunskapsbanken

Gourmet

Gourmet eller gourmé (franska: gourmet) är en person som lägger stor vikt vid god mat och dess kvalitet, till skillnad från en gourmand, för vilken mängden mat oftast är det centrala.