Stelton

Stelton - Stockholm Horizon Vas 21,7 cm

Kontrollera pris

Köp nu

Horizon vas från Stelton, designad av formgivarduon Bernadotte och Kylberg. Med hjälp av en innovativ produktionsteknik är Horizon skålarna och vaserna mönsterproducerade i glasemalj och aluminium. Skålarna och vaserna är handgjorda, vilket gör att var och en av dem blir unika. Perfekta till både godis och chips samt frukt och sallader.


Jämför produkt Stelton - Stockholm Horizon Vas 21,7 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Stelton - Stockholm Horizon Vas 21,7 cm i kategorin Fat-Vaser-Vaserdekoration här hos oss.

Kategori: Fat-Vaser-Vaserdekoration
Artikelnummer: 74852

Från kunskapsbanken

Stelton

Stelton (Stelton A/S) är ett danskt företag med säte i Köpenhamn som formger och tillverkar plåt- och metallprodukter.

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad samt landets kulturella, politiska, mediala och ekonomiska centrum. Staden ligger vid Mälarens utlopp i Östersjön, på gränsen mellan landskapen Södermanland och Uppland. Staden är världens femte nordligaste huvudstad bland självständiga stater. Stockholm är både Sveriges och Nordens största tätort med ett invånarantal som 2015 uppmättes till &&&&&&&&01515017.&&&&&01 515 017 invånare.Stockholm började etableras 1187, enligt Visbyfranciskanernas bok till följd av att Svearikets dåvarande huvudort, Sigtuna, härjades av balter samma år. Traditionellt brukar Birger jarl (cirka 1210–1266) räknas som stadens grundare 1252, i enlighet med skyddsbrevet för Fogdö kloster och Erikskrönikan. Närliggande norrut fanns en liten by, Väsby, vid motsvarande dagens Hötorget. Ortens ur försvars- och handelssynpunkt strategiska placering vid sjön Mälarens utlopp i Östersjön, avgränsande landskapen Uppland och Södermanland, avgjorde Stockholms tillkomst och ökande betydelse. Bebyggelsen ökade under 1200-talet på Stadsholmen, Helgeandsholmen och Kidaskär, sedermera Gråbrödraholmen, i dag känd som Riddarholmen. Handel med och inflyttning av tyska handelsmän bidrog till utvecklingen och förbindelser med kyrkan och Hansaförbundet. Den växande köpstaden fick snart en egen kyrka, Sankt Nicolai kyrka, i dag känd som Storkyrkan, samt egen församling utbruten ur Solna församling cirka 1260. Slott, franciskan-, klarissakloster och dominikankonvent uppfördes, gynnade av bland annat Birger jarl och kung Magnus Ladulås (cirka 1240–1290), samt även stegvis stadsmurar. Alltsedan staden fick stadsprivilegier 1436 är Stockholm rikets största och viktigaste. Statusen som Sveriges förvaltningscentrum och officiell huvudstad befästes formellt genom 1634 års regeringsform, då kungahus, regering, riksdag och centralförvaltning samlades till staden. I den östligaste delen av Stockholm börjar det vidsträckta område med över 30 000 öar som kallas Stockholms skärgård, en av världens mest örika, sammanhängande skärgårdar. År 1998 utnämndes Stockholms kommun till Europas kulturhuvudstad. År 2010 var staden Europas miljöhuvudstad. Stockholm används främst i betydelsen bebyggelsen inom Stockholms kommun (Stockholms stad). Namnet används även för tätorten och ett ännu större område kallat Storstockholm. Ytterligare andra användningar av namnet är för enbart delen Stockholms innerstad och för länet.

Horizons

Horizons (full titel: Horizons: Empire of Istaria), är ett MMORPG lanserat 2003 av Artifact Entertainment. Horizons genomgick en mycket lång och turbulent utvecklingsfas där projektet flera gånger hotades. En tidigt mycket stor och entusiastisk anhängarskara utsattes för stora prövningar när produktens omfattning och inriktning flera gånger ändrades, och slutligen all extern kommunikation från tillverkaren upphörde. När spelet slutligen lanserades i Europa i december 2003 (några veckor senare i USA och resten av världen) var det ett spel med stora problem som visades upp. "HZ" är, trots att många svikna vidlyftiga löften om annorlunda design, ett spel som bryter flera sedan länge etablerade designmönster i genren. Karaktär kan således fritt byta yrken och i viss mån använda de samlade förmågorna hos alla sina yrken (jämför Ultima Online). HZ är dock inte i ordets egentliga mening färdighetsbaserat. HZ har ett mycket starkt fokus på tradeskills. Det enda sättet att skaffa utrustning är att köpa den från en annan spelare som har hantverksskickligheten att tillverka den. HZ saknar också all PvP/RvR, och har fått mycket kritik för att stridsmomenten är trista och monotona. Centralt i HZ är de gemensamma projekten. Nya raser, spelbara med karaktärer, är ett exempel på innehåll som spelarna själva måste förtjäna genom att gemensamt lösa en uppgift. Även om Horizons till stor del misslyckades ekonomiskt har man också fått beröm för flera saker, bland annat de upplåsbara raserna men också användargränssnittet och musiken. Drift och kundkontakt sköts av en europeisk samarbetspartner till Artifact, och användarbasen är helt separat från de kunder som köper sin tjänst från Artifact. Framför allt den amerikanska delen av HZ har länge dragits med rykten om nedläggning, och under andra halvan av 2004 genomfördes en serverkonsolidering, där användarna flyttades samman till färre shards för att minska Artifacts löpande utgifter. I september 2004 såldes Artifacts alla tillgångar till Tulga Games, LLC, efter att Artifact tidigare ansökt om konkursskydd enligt den amerikanska chapter 11.