Sidan innehåller annonslänkar
Åry Home

Strawberry Thief Bricka 27x20 cm

Kontrollera pris

Köp nu

Liten rektangulär bricka med mönstret Strawberry Thief, formgivet av engelska författaren och konstnären William Morris. Det tryckta möbeltyget Strawberry Thief från 1883 är ett av William Morris mest välkända och populära mönster. Det är inspirerat av trastarna som ofta stal frukt i trädgården på hans lantegendom Kelmscott Manor, Oxfordshire. Brickan är tillverkad av laminerad formpressad björkfanér och blir en vacker inredningsdetalj oavsett hur den används. Matcha gärna med andra delar ur samma serie. Tål maskindisk.


Jämför produkt Strawberry Thief Bricka 27x20 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Strawberry Thief Bricka 27x20 cm i kategorin Dukningsaccessoar här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Dukningsaccessoar
Artikelnummer: 115226
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Taklampor

Taklampor från Elvita

Se alla produkter
Mattallrikar

Mattallrikar från Pols Potten

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Löfbergs

Löfbergs är ett kafferosteri i Karlstad. Det grundades 1906 av bröderna Josef, Anders och John Löfberg. 1955 antogs namnet Löfbergs Lila, men i augusti 2012 återgick man till ursprungsnamnet Löfbergs. Moderbolaget i koncernen, som även inbegriper Löfberg Fastigheter och Löfberg Invest, heter Bröderna Löfberg Aktiebolag.Löfbergs var 2012 ett av Nordens största kafferosterier. Företaget är familjeägt, nu i tredje och fjärde generationen. Huvudkontoret och huvudrosteriet ligger i Karlstad. Företaget rostar även kaffe i Danmark (under varumärket Peter Larsen Kaffe) och i Lettland. Löfbergs äger även varumärkena Percol, Green Cup, Superbonobo och te-varumärket Kobbs. Företaget har drygt 350 anställda och omsätter 1,9 miljarder kronor. Löfbergs importerar kaffe från certifierade odlingar (ekologiskt, Fairtrade och Rainforest Alliance) och är leverantör till dagligvaruhandeln, hotell, restauranger och kaféer. Löfbergs är ett av få företag i Sverige som lyckats varumärkesskydda en färg. Kopplingen till den lila färgen härrör sig från 1920-talet då blandningen Löfbergs Lyxblandning som såldes i en lila förpackning i folkmun kom att kallas Löfbergs Lila. Löfbergs sponsrar bland annat ishockeylaget Färjestads BK, deras hemmahall Löfbergs Arena samt idrottsföreningen IF Göta.

Pols

Pols (uttal: /pɔls/) är ett begrepp för polska/springar i gränstrakterna mellan Sverige och Norge. Det används till exempel i namnen på musiken och danserna Rørospols och Finnskogspols. Norsk betydelse: Variant av polsk/springar som framför allt förekommer i de östra delarna av landet. Pols är folklig musik och dans i 3/4 takt och ett regionalt namn för polska som var den vanligaste pardansen under några århundraden, men till stor del trängdes undan av nya modedanser som vals, foxtrott m m i större städer under mitten av 1800-talet och utanför större städer vid sekelskiftet till 1900-talet. Polska har därefter främst dansats i form av hambopolska (hambo) som är en enkel variant där man normalt bara dansar runt fyra varv per repris. De mest kända polsketyper som benämns pols är från: Finnskogen i de svensk-norska gränstrakterna av Värmland och Hedmark fylke (Finnskogspols) respektive Röros i norska Trøndelag fylke nära gränsen till Sverige och bara några mil från Funäsdalen.