Zwilling - Sorrento Dricksglas 47 cl 2-pack


Beställ Zwilling - Sorrento Dricksglas 47 cl 2-pack på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Zwilling - Sorrento Dricksglas 47 cl 2-pack inom kategorin Dricksglas.

Se gärna också

Variera - Irish Coffeeglas 12 cl

Variera Irish Coffeeglas är det perfekta glaset för den klassiska varma kaffedrycken. Glaset är tillverkat i tåligt Sodakalkglas med ett öra för att enkelt kunna hålla i glaset med den varma drycken. Det sägs att Irisch Coffee kom till under 1940-talet på Foynes port, flygplatsen i Shannon, Irland, som då var en av Europas största flygplatser. Eftersom vädret i väst kan vara riktigt ruggigt bestämde sig Joe Sheridan, som vid den tiden ansvarade för restaurangen på flygplatsen, att skapa en drink som skulle värma sina gäster. Han ville skapa något riktigt irländskt och den ursprungliga drinken bestod av te och whisky men när han insåg att amerikaner drack mycket kaffe så experimenterade han och bytte till kaffe och whiskey. Historien säger att när en amerikansk passagerare först smakade på Joe´s experiment frågade han "Är det här brasilianskt kaffe?" och Joe ska ha svarat ”Nej, det är irländskt kaffe”.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Clean

Clean var ett konstverk skapat av den svenska konstnären Pål Hollender på galleriet Kaustik under Göteborgs Internationella Konstbiennal 2007. Verket bestod av en stor hög med fyra ton kalciumkarbonat vilket skulle symbolisera den mängd kokain som konsumeras i Sverige under ett år. På väggen i lokalen satt en instruktionstext för hur man kunde gömma knark i högen. Verket provocerade Göteborgs stads kulturnämnds ordförande Helena Nyhus till den grad att hon bojkottade invigningen av biennalen och föreslog en etisk policy för kommunalt kulturstöd som bland annat skulle omfatta information om att konstnärer, för att få kulturstöd, måste hålla sig till lagen. Pål Hollender tilldelades Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin konst 2007 för konstverket.