Sidan innehåller annonslänkar

Zalto - Denk'Art Ölglas 2-pack 35 cl


Beställ Zalto - Denk'Art Ölglas 2-pack 35 cl på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Zalto - Denk'Art Ölglas 2-pack 35 cl inom kategorin Champagneglas.

Produktinformation

Ölglas på fot ur serien Denk’Art från österrikiska Zalto. Det är ett munblåst kristallglas, med en härlig känsla och lätthet, som kommer att förhöja njutningen av en god kall öl.

Det passar bra på festen, eller som en snygg exklusiv detalj till vardagsmiddagen. De går att diska i diskmaskin, och blir lätt favoriter hemma.Zalto har en otrolig känsla för tradition och hantverk, de har producerat glas i sex generationer, och finns sen 2006 i österrikiska Neunagelberg.Namnet på serien kommer från prästen och vinkännaren Hans Denk, även han från Österrike.

Glasens kurvor är tillverkade efter vinklarna 24°, 48° och 72° vilket är jordens lutningsvinklar. I serien Denk’Art ingår även flera olika sorters vinglas, vattenglas, ölglas, karaffer och dekanteringskaraffer. .

Se gärna också

Luigi Bormioli - Atelier Champagneglas Prosecco 27 cl 2-pack

Atelier champagneglas i 2-pack från Luigi Bormiolis passar främst till Prosecco men även till annan sorts bubbel.

Serien Atelier har en modern formgivning och är framtaget för vinälskare att brukas såväl professionellt som privat. Glasets speciella utformning ger en utmärkt spridning av aromer, samtidigt som det indikerar hur mycket vin som ska hällas i. Glasets karaktäristiska båglinje gör det än mer resistent mot stötar.

Luigi Bormioli har med hjälp av en ny glasteknik tagit fram den mycket tåliga och resistenta glasmassan SON.hyx® som är helt och hållet genomskinlig.

- Jämfört med vanliga glas är kantens hållbarhet +37,5 %.
- Resistens mot mekaniska stötar +105 %.
- Tunn och elegant stjälk utan ”fog” som är förstärkt med titan. Hållbarheten ökas med +140 %, till exempel i samband med vridning (hos glas med stjälk).
- Ultraklart glas, med en glans och transparens som håller i många år. Ger en sann bild av färg och konsistens.
- Glaset kan diskas upp till 1 000 gånger i diskmaskin utan att det genomgår förändringar. Diskas vid temperaturer på max 55 °C.
- Glas av kristallglastyp med en fyllig och kraftfull klang.
- Utan bly och tungmetaller.
- 5 års garanti mot glassjuka.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Clean

Clean var ett konstverk skapat av den svenska konstnären Pål Hollender på galleriet Kaustik under Göteborgs Internationella Konstbiennal 2007. Verket bestod av en stor hög med fyra ton kalciumkarbonat vilket skulle symbolisera den mängd kokain som konsumeras i Sverige under ett år. På väggen i lokalen satt en instruktionstext för hur man kunde gömma knark i högen. Verket provocerade Göteborgs stads kulturnämnds ordförande Helena Nyhus till den grad att hon bojkottade invigningen av biennalen och föreslog en etisk policy för kommunalt kulturstöd som bland annat skulle omfatta information om att konstnärer, för att få kulturstöd, måste hålla sig till lagen. Pål Hollender tilldelades Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin konst 2007 för konstverket.