Sidan innehåller annonslänkar

Terranova Vitamin B12 50 kaps


Beställ Terranova Vitamin B12 50 kaps på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Terranova Vitamin B12 50 kaps inom kategorin B-vitamin.

Se gärna också

B-Vitamin Komplex

B-vitaminkomplex innehåller B1 TIAMIN som bidrar till normal hjärtfunktion. B-vitaminkomplex innehåller B2 RIBOFLAVIN som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress, normal järnomsättning, normal synförmåga. B-vitaminkomplex innehåller Folsyra som bidrar till normal psykologisk funktion, immunsystemets normala funktion, normal blodbildning, vävnadstillväxt hos gravida. Hos en del personer blir urinen lysande gröngul av B-vitaminkomplex. Det är helt normalt och beror på att vitamin B2, riboflavin, har den färgen. B-vitaminkomplex är Registerat av Vegan Society och kan användas även av vegetarianer och veganer. Kosttillskott kan inte ersätta en varierad kost. Förvaras torrt, i rumstemperatur, oåtkomligt för små barn.

Läs mer

Från kunskapsbanken

Terranova

Terranova kan syfta på: Terranova (rundmaskar) – ett släkte av rundmaskar

Vitamin

Ett vitamin är ett organiskt ämne som i mindre mängd utgör ett vitalt, det vill säga livsnödvändigt, näringsämne för en levande organism. Vitaminer kan inte syntetiseras i tillräckligt stor mängd av organismen själv utan måste tillföras via födan. Brist på något vitamin ger upphov till specifika bristsjukdomar, se vitaminbrist. Vilka ämnen som utgör vitaminer varierar för olika organismer. I vardagligt tal syftar begreppet vitaminer vanligen på de ämnen som utgör vitaminer för människan. Dessa är 13 till antalet och kan delas in i två kategorier, vattenlösliga och fettlösliga. Överskottet av de fettlösliga kan lagras i kroppsfettet medan de vattenlösliga försvinner med urinen.