Produkter från Astrid och Aporna

1 Produkter
Artiklar från Astrid och Aporna finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Astrid och Aporna. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Sortera

Astrid och Aporna

Hitta produkter inom kategorin Astrid och Aporna till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Astrid och Aporna.

Astrid är ett gammalt nordiskt kvinnonamn som är bildat från orden as, 'gud' och frid, 'skön', alltså 'gudaskön'. Den fornvästnordiska formen var Ásfríðr och namnet återfinns på runstenar, liksom den östnordiska formen Estrid. En norsk variant av namnet är Astri. Ett av de äldsta beläggen i Sverige för Astrid är en inskrift från 1000-talet på en runsten i Aspa, Södermanland: "Astrid lät göra detta minnesmärke efter Anund och Ragnvald, sina söner. Blevo dödade i Danmark, voro rika i Rauninge och raskast i Svitjod".Astrid försvann så småningom ur den svenska almanackan men återupplivades i och med 1800-talets stora nordiska namnrenässans. Särskilt populärt blev namnet efter att den svenska prinsessan Astrid föddes 1905 och det är för att hedra henne som namnet återfinns i den svenska almanackan. Efter 1910-talet avtog populariteten men namnet är nu återigen på frammarsch.Den 31 december 2014 fanns det totalt 39 460 kvinnor folkbokförda i Sverige med namnet Astrid, varav 15 422 bar det som tilltalsnamn. Motsvarande siffror för Astri var 194 respektive 82.Namnsdag: 27 november, tillsammans med Asta.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Sojafärs Ljus 1kg - 25% rabatt