Sidan innehåller annonslänkar

Yaxell - Gou Allkniv 12 cm


Jämför produkt Yaxell - Gou Allkniv 12 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Yaxell - Gou Allkniv 12 cm i kategorin Allknivar här hos oss.

Produktinformation

Allkniven i Yaxells serie Gou är en liten favorit, när kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten är allkniven ett perfekt val. Du kan bland annat använda kniven till att hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter.

Yaxell Gou är en enastående knivserie – bokstavligt talat. Namnet betyder ”den enastående” på japanska.

Knivbladet är uppbyggt av 101 lager damaskerat stål. Kärnan är gjord av slitstarkt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål.

Det gör att knivarna är extremt vassa och håller skärpan länge. Som en extra finish är alla blad graverade med det japanska tecknet för Gou.

Hårdhetsgraden är 62–64 HRC. Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta.

Materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Detta ger ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material som lämpar sig väl i köksmiljö.

Handtaget är fastsatt med hjälp av tre kraftiga stålnitar. I änden på handtaget sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad. .

Från kunskapsbanken

Gourmet

Gourmet eller gourmé (franska: gourmet) är en person som lägger stor vikt vid god mat och dess kvalitet, till skillnad från en gourmand, för vilken mängden mat oftast är det centrala.