Sidan innehåller annonslänkar

Y-OU Allkniv 12 cm


Jämför produkt Y-OU Allkniv 12 cm online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Y-OU Allkniv 12 cm i kategorin Allknivar här hos oss.

Produktinformation

Liten och smidig kniv ur Yaxells serie Y-OU, som lämpar sig väl för de lite mindre skalningsuppgifterna, men som även är bra för andra ändamål i köket, till exempel att skära grönsaker och frukt. Kniven har ett blad som består av tre lager stål.

Kärnan är gjord av hårt VG10-stål och övriga stållager är av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivbladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg.

Handtaget är tillverkat i pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä.

Se gärna också

Tamahagane - San Tsubame Allkniv 12 cm

Tamahagane San Tsubame Allkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Allkniven en favorit i knivsamlingen! Den använder du när du tycker att kockkniven känns för stor och skalkniven känns för liten. Hacka lök, chili, örter, mindre rotfrukter och frukter med denna praktiska kniv.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San Tsubame knivserie
Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC.

Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
- Kockkniv i tre lager stål.
- Längd 12 cm.
- Passar de flesta råvaror.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad 61 HRC.
- Handtag i svart Micarta.

Läs mer

Från kunskapsbanken

You

You kan syfta på: You (låt av Robin Stjernberg) – en låt av Robin Stjernberg You (TV-serie) – en amerikansk TV-serie från 2018